Esimene lehekülg Bi-Info Koolitus MTU  Seminarid  Kutseväljaõpe  Sadamatele, ladudele, tootmisettevõtetele  
Catering -ja peoteenindus
 
Õppekavarühm ja õppekava koostamise alus
ÕPPEKAVARÜHM: Majutamine ja toitlustamine
ÕPPEKAVA KOOSTAMISE ALUS: Õppekava koostamise aluseks on 4. taseme kelneri kutsestandardi kompetentsid B.2.1-B.2.2. ja 4. taseme koka kutsestandardi kompetentsid: B.2.5 punktid 1 ja 2 ning B.2.6
 
Eesmärk ja õpiväljundid
EESMÄRK: Koolituse tulemusena on õppijal alusteadmised ja -oskused catering- ning peoteenindusalase teenuse pakkumiseks.
ÕPIVÄLJUNDID:
  • mõistab catering- ja peoteeninduse üldist korraldust ja planeerib üritusi vastavalt tellimustele;
  • teeb vajalikud ettevalmistustööd (ruumid, lauad, tagala, transport);
  • valmistab suupistelaudadele sobivaid suupisteid;
  • katab erinevaid laudu ning teenindab kliente müügi- ja teenindamise põhitehnikaid kasutades ning kliendikesksuse põhimõtteid järgides;
  • planeerib ja teeb vajalikud puhastustööd, komplekteerib ja ladustab üritusel kasutatavad vahendid.
Sihtgrupp ja õppe alustamise tingimused
SIHTGRUPP: Koolitus on mõeldud toitlustusteenust (catering- ja peoteenindus) pakkuvates ettevõtetes töötavatele erialase hariduseta või algajatele teenindajatele. Sobib ka tööotsijale võiaegunud oskustega isikutele, kes soovivad leida tööd toitlustusteeninduses ja/või soovivad hakata tegelema catering– teeninduse pakkumisega.
ÕPPE ALUSTAMISE TINGIMUSED: puuduvad.
 
Õppe maht, õppe ülesehitus, õppekeskkond ja õppevahendid
ÕPPE KOGUMAHT: 160 akadeemilist tundi, millest 130 tundi on auditoorne ja praktiline töö, 30 tundi iseseisev töö. Kursus on üles ehitatud teooria ja praktiliste õppepäevade vormis, mis on omavahel lõimitud teemade kaupa.
 
ÕPPEKESKKOND ja ÕPPEVAHENDID:
Bi-Info Koolituskeskuse koolitusklassid asuvad 2.korrusel, Vilmsi 47, Tallinn. Praktiliste tundide läbiviimine toimub vastavas ettevõtluskeskkonnas.
Kõik kasutatavad koolitusklassid vastavad tervisekaitse nõuetele, on sobivalt valgustatud ning erineva suurusega.
Liikumispuudega inimestel on ligipääs piiratud, kuid kui liikumispuudega inimesed soovivad osaleda kursustel, siis oleme valmis kokkuleppel kursuseid läbi viima mõnes sobivamas asukohas. 
Õppeklassid on varustatud tänapäevaste koolitusvahenditega (dataprojektor, sülearvuti, tahvel jm).
Ruumides asuvaid laudu - toole on võimalik ümber paigutata vastavalt valitud õppemetoodikale ja vajadustele.
Koolitusruumides on olemas interneti ühendus ning see on osalejatele tasuta.
Bi-Info koolituskeskuses on olemas abiruumid – puhkeruum, garderoob, tualet, paljundusruum, kuumade ja külmade jookide automaadid ning toidu tellimise võimalus.
Kohvipausid  on organiseeritud koolitusruumide juurde ning need on õpilastele tasuta. 
Kui koolituse juures pole märgitud teisiti siis lõuna maksumus ei sisaldu koolituse hinnas.  Võimalus on kas ise toit kaasa võtta, tellida või minna einestama lähedalasuvatesse toitlustusasutustesse. Kohapeal on olemas toidu hoiustamise ja soojendamise võimalus.

Koolituste sujuvamaks korraldamiseks ning õppijate  ja koolitajate abistamiseks on igapäevaselt tööl  koolitusmeeskond, kelle poole saavad õppijad tööaegadel pöörduda oma  küsimuste ja probleemidega.
 
Õppeprotsessi kirjeldus, sh õppe sisu, õppemeetodid ja –materjalid
ÕPPEPROTSESS:
Õppeprotsess on üles ehitatud aktiivõppe põhimõtetele tuginedes. Õpe koosneb auditoorsetest tundidest, mis on lõimitud praktiliste tundide ja iseseisva tööga.
Õppekava on  õppijatele kättesaadav kodulehelt  alates koolitusele registreerimise avamisest.
Kõik õppekavad on koostatud lävendipõhiselt. Kui õppija on saavutanud õppekava õpiväljundid ning neid on koolituse käigus hinnatud,  väljastatakse õppijatele koolituse lõppedes tunnistus. 
Kui õpiväljundid on saavutatud osaliselt väljastatakse osalejatele tõend.
Samuti väljastatakse tõend läbitud tundide kohta, kui osaleja katkestas mingil põhjusel koolituse, kuid oli osalenud vähemalt 50% auditoorsest õppest. 

 
ÕPPE KIRJELDUS:
I moodul „Klienditeeninduse alused“
II moodul „Catering- ürituste ja peoteeninduse üldine planeerimine“
III moodul „Praktiline õpe“
 
ÕPPESISU:
 
I Moodul
Klienditeeninduse põhimõtted;
Klient, klienditüübid;
Teenindussituatsioonid, lahendused.
 
II Moodul
Tööde planeerimine, ettevalmistustööd;
Tööjõu planeerimine, meeskonnatöö.
 
III Moodul
Ettevalmistustööd teenindamiseks, praktiline laua katmine erinevate menüüde alusel, erinevad võtted, teenindusprotsess/ harjutamine;
Erinevad selve- ja peolauad üritustel: pakendamine transpordiks, vajalike vahendite loetelu koostamine;
Laudade ettevalmistustööd, linade ja salvrätikute asetamine, erinevad lauad: furšettlaud, rootsi laud, juustulaud, kohvi- ja teelaud, joogilaud, erinevad temaatilised peolauad;
Katmine ja teenindamine. Ürituse korraldamine;
Suupistete valmistamine: suupistevõileivad, väikesed pagaritooted, tikusuupisted ja muud külmad suupisted, mille tükeldus või vormistus võimaldab neid süüa vaid kahvliga, soojad suupisted, minikoogid, küpsised, puuviljad, nende sobitamine laudadele;
Mitmetasapinnalise laua katmine, suupistete serveerimine.
 
ÕPPEMEETODID: aktiivloeng, arutelud, praktilised rollimängud, juhtumianalüüs, situtsioonülesanded, iseseisvad harjutused, probleemide lahendusülesaned, kirjalikud analüüsid.
 
ÕPPEMATERJALID: Igaks kursuseks on ette valmistatud õppematerjal paberkandjal või elektroonselt. Samuti on osalejatele mõeldud raamatud, töövihikud ja töölehed. Õppematerjalidena kasutatakse veel teemakohaseid videomaterjale ja/või õppefilme. Õppematerjalid on kõigile osalejate tasuta.

Hindamine ehk õppe lõpetamise tingimused
Lõpueksam on kombineeritud vormis, mis sisaldab testi(teadmised) ja praktilisi(oskused) harjutusi.
Lõpueksamile on lubatud õppijad, kes on saavutanud kursuse õpiväljundid ning osalenud vähemalt 75% kursuse mahust. Lõpueksam loetakse sooritatuks, kui õppija on andnud õiged vastused vähemalt 60% lõpueksamis esitatud küsimustele ning demonstreerinud praktilisi oskusi.
 
Väljastatavad dokumendid
Kui õppija on saavutanud õppekava õpiväljundid ning neid on koolituse käigus hinnatud(lõpueksam), väljastatakse õppijatele koolituse lõppedes tunnistus. 
Kui õpiväljundid on saavutatud osaliselt väljastatakse osalejatele tõend.
Samuti väljastatakse tõend läbitud tundide kohta, kui osaleja katkestas mingil põhjusel koolituse, kuid oli osalenud vähemalt 50% auditoorsest õppest. 
 
Koolitaja kvalifikatsioon
Kõrgharidus, töökogemus õpetatavas valdkonnas
 
Lektorid: Katrin Kivisild
 
Lisateenused
“Pargi & reisi“ parkla Torupilli Selveri juures. Tingimustega võib tutvuda siin
 
Toimumise aeg:     
Eesti keeles 28.09.2020-20.11.2020
Vene keeles 15.09.2020-09.11.2020  
                                                                                                                         
Hind:  2080€ + KM


Lektorid

Katrin Kivisild
Haridus- ja Noorteamet
Katrin Kivisild


CV  








Jooksvale kuupäevale registreerida saab ühte järgmistest meetoditest:
- täita lehekülje allosas asuvat registreerimisvormi
- telefoni teel: (+372) 5073642
- e-posti teel: bigkoolitus@gmail.com

Järgmiste koolituste kuupäevadele registreerimiseks palun pöörduge telefoni või e-posti teel.

NB! Bi-Info Koolitus MTÜ on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner. Lisainfot saab Töötukassa leheküljelt.






Registreerimisvorm

Palume registreerida osavotuks inimest.                
Toiming nimetus: Catering -ja peoteenindus
* Kursi kuupäev:
* Ees- ja perekonnanimi (kontaktisik):
Firma nimetus:
Linn ja postiindeks
* Aadress:
* Telefon
Mobiiltelefon
E-Mail
Soovin saada reklaami e-postile
Küsimused lektorile on alati teretulnud
Osaleja 1
Osaleja 2
Osaleja 3
Osaleja 4
Osaleja 5
Isikukoodi näitamine on kohustatud tunnistuse vormistamiseks. Ilma isikukoodita meie ei saa tagada tunnistuse õigeaegset väljastamist.
Kui teil on promokood, siis kirjutage seda lahtrisse
Sümbol * tähistab lahtrit, mis tuleb tingimata täita.
counter