Õppekava nimi
|
Köögiabilise baaskoolitus
|
Õppekavarühm
|
Majutamine ja toitlustamine
|
Õppekava koostamise alus
|
• Köögiabiline, tase 2 kutsestandard
|
Eesmärk
|
Õppija omandab põhiteadmised ja oskused köögiabilisena töötamiseks erinevates toitlustusvaldkondades
|
Õpiväljundid
|
-
organiseerib oma tööd ja planeerib aega; oskab töötada meeskonnas
-
järgib töö-ja tuleohutusnõudeid;
-
järgib hügieeninõudeid, tagades toidu ohutuse ja kvaliteedi;
-
oskab vastavalt juhendile tooraineid eeltöödelda, kasutades sobivaid töövahendeid ja seadmeid
-
teeb koka juhendamisel abitöid sh katab lauda
-
järgib klientidega suhtlemisel klienditeeninduse põhimõtteid
-
teeb koristustöid
|
Sihtgrupp
|
Inimesed, kes soovivad hakata tegutsema köögiabilisena või täiendada oma teadmisi ja oskusi.
|
Õppe alustamise
tingimused
|
Põhiharidus
|
Õppe kogumaht
(akadeemilistes tundides)
|
160 akadeemilist tundi, millest 130 tundi auditoorset õpet ja praktikat, 30 tundi - iseseisvat tööd. Kursus on ehitatud loengute vormis koos praktiliste ülesannetega.
|
Õppekeskond ja õppevahendid
|
Bi-Info Koolituskeskuse koolitusklassid asuvad 2.korrusel, Vilmsi 47, Tallinn. Praktiliste tundide läbiviimine toimub vastavas ettevõtluskeskkonnas.
Kõik kasutatavad koolitusklassid vastavad tervisekaitse nõuetele, on sobivalt valgustatud ning erineva suurusega.
Liikumispuudega inimestel on ligipääs piiratud, kuid kui liikumispuudega inimesed soovivad osaleda kursustel, siis oleme valmis kokkuleppel kursuseid läbi viima mõnes sobivamas asukohas.
Õppeklassid on varustatud tänapäevaste koolitusvahenditega (dataprojektor, sülearvuti, tahvel jm).
Ruumides asuvaid laudu - toole on võimalik ümber paigutata vastavalt valitud õppemetoodikale ja vajadustele.
Koolitusruumides on olemas interneti ühendus ning see on osalejatele tasuta.
Bi-Info koolituskeskuses on olemas abiruumid – puhkeruum, garderoob, tualettruum.
Võimalus on kas ise toit kaasa võtta, tellida või minna einestama lähedalasuvatesse toitlustusasutustesse. Kohapeal on olemas toidu hoiustamise ja soojendamise võimalus.
Koolituste sujuvamaks korraldamiseks ning õppijate ja koolitajate abistamiseks on igapäevaselt tööl koolitustöötajad, kelle poole saavad õppijad tööaegadel pöörduda oma küsimuste ja probleemidega.
NB! Koroonakriisi ajal koolitused toimuvad ka veebikeskkonnas reaalajas.
|
Õppesisu
|
Töö planeerimine
• Töökoha ettevalmistamine ja hooldamine
• Tööplaani koostamine
Toorainete eeltöötlemine
• Aed-ja teraviljatoodete eeltöötlus
• Piimasaaduste eeltöötlus
• Toorainete külmtöötlemise võtted
Puhastus- ja koristustööd
• Köögitehnika ja töövahendite puhastamine
• Prügi käitlemine
• Nõude pesemine
• Köögi, saali ja muude ruumide üldkoristus
Teenindus
• Klientidega suhtlemise põhimõtted
• Laua katmine ja koristamine
|
Õppemeetodid
|
Aktiivloeng, arutelud, praktiline õpe, juhtumianalüüs, situatsiooniülesanded, iseseisvad harjutused, probleemide lahendusülesanded, kirjalikud analüüsid.
|
Õppematerjalid
|
Õppematerjalid on kõigile osalejatele tasuta.
|
Hindamine ehk õppe lõpetamise tingimused
|
Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine vähemalt 90% teoreetilistest ja praktilistest tundidest. Kõik iseseisvad tööd on sooritatud.
Hindamismeetod:
Hindamiskriteeriumid:
Lõputest loetakse sooritatuks, kui õppija on andnud õiged
vastused vähemalt 75% lõputestis esitatud küsimustele.
|
Väljastatavad dokumendid
|
Kui õppija on saavutanud õppekava õpiväljundid ning neid on koolituse käigus hinnatud (lõpueksam), väljastatakse õppijatele koolituse lõppedes tunnistus.
Kui õpiväljundid on saavutatud osaliselt väljastatakse osalejatele tõend.
Samuti väljastatakse tõend läbitud tundide kohta, kui osaleja katkestas mingil põhjusel koolituse, kuid oli osalenud vähemalt 50% auditoorsest õppest.
|
Lisateenused
|
“Pargi & reisi“parkla Torupilli Selveri juures. Tingimustega võib tutvuda siin
|
Hind
|
1980+KM
|