Esimene lehekülg Bi-Info Koolitus MTU  Seminarid  Kutseväljaõpe  Sadamatele, ladudele, tootmisettevõtetele  

Kelner – baaskursus

Õppekava nimi

kelner - baaskursus

Õppekavarühm

teenindus, isikuteenindus, majutamine ja toitlustamine

Õppekava koostamise alus

kelner tase 4 (vastavalt standardile kelner tase 4)

Eesmärk

see on kelneri kompleksne erialane koolitus. Õppetöö toimub, lähtudes kutsestandardi kelner tase 4, nõuetest. Õpilane saab erialase ettevalmistuse tööks ühistoitlustuse ettevõtetes (restoran, kohvik, pubi, ööklubi, klubi jne), arvestades rahvusvahelisi standardeid ja traditsioone, mis on omased Eesti ühistoitlustamise ettevõtetele.

Õpiväljundid

  • Restoraniäri alused ja vastastikune seos hotellinduse ning turismiäriga.
  • Müükide alused restoranis.
  • Külaliste teenindamise spetsiifika. Oskab teenindada erinevaid kliendisegmente (perekonnad, ärikliendid, erinevast rahvustest kliendid jne).
  • Serveerimise reeglite tundmine.
  • Põhiroogade retseptide iseärasuste tundmine.
  • Roogade valmistamise ja ettekandmise spetsiifika tundmine (oma ettevõttes).
  • Toitude ja jookide sobitamise tundmine.
  • Etiketi peensuste tundmine.
  • Konflikti ja konfliktsituatsiooni mõiste ja nende lahendamise meetodite tundmine.
  • Töökeskkonna iseärasuste ja tööohutuse ning töötervishoiu aluste tundmine.

Sihtgrupp

kõik, kes soovivad töötada ühistoitlustamise ja meelelahutuse valdkonnas.

Õppe alustamise

tingimused

põhiharidus

Õppe kogumaht

(akadeemilistes tundides)

160 akadeemilist tundi, neist 130 tundi auditoorne ja praktiline töö ning 30 tundi – iseseisev töö. Õppetöö toimub loengute vormis, mis on ühitatud praktilise õppega.

Õppekeskond ja õppevahendid

Bi-Info Koolituse õppekeskuse õppeklassid asuvad Tallinnas aadressil Vilmsi 47, teisel korrusel.

Praktiline õpe toimub vastavas ettevõtluskeskkonnas. Kõik kasutatavad Õppeklassid vastavad töötervishoiu nõuetele, nad on piisava valgustusega ja suuruselt erinevad.

Piiratud liikumisvõimega isikutele juurdepääs puudub, kuid kui sellised inimesed soovivad koolitusel osaleda, siis võime kokkuleppe alusel korraldada õppetöö sobivamas kohas.

Õppeklassid on varustatud kaasaegsete õppevahenditega (dataprojektor, arvuti, tahevel jne). Õpperuumides asuvaid toole ja laudu võib ümber paigutada vastavalt valitud õppemetoodikale ja vajadustele. Õpperuumides võimaldatakse õpilastele tasuta Interneti kasutamine. Bi-Info õppekeskusel on olemas abiruumid – puhketuba, garderoob, tualett, paljundustehnika ruum; aga ka kuumade ja külmade jookide automaat ning võimalus toitu tellida. On võimalik võtta toit kaasa, tellida seda või minna lõunale lähedal asuvasse ühistoitlustuse ettevõttesse. Toitu saab kohapeal hoida ja soojendada.  

Õppetöö optimeerimiseks ja õpilastele ning lektoritele abi osutamiseks on õppekeskuses iga päev kohal koolitustöötajad, kelle poole õpilased saavad töö ajal oma probleemide ja küsimustega pöörduda.

NB! Koroonakriisi ajal võib õppetöö toimuda veebikeskkonnas.

 Õppesisu

  • Restoraniäri alused.
  • Kelner - restorani nägu. Sissejuhatus kelneri (tase 4) erialasse.
  • Kelner restorani teenuste müüjana. Tehniline hooldus ja müük.
  • Ettevalmistus restorani külaliste teenindamiseks.
  • Külaliste teenindamine, tellimuste võtmine ja laua katmine;
  • teenindamise järjestikkus (tehnika, protseduur ja tellimuse täitmine).
  • Kelneritöö tehnika ja etiketireeglid.
  • Seadmed külaliste teenindamise korraldamiseks.
  • Menüü mõiste ja iseärasused.
  • Külaliste klassifikatsioon ja nende teenindamise iseärasused.
  • Töö raskete klientidega.
  • Kaebused ja pretensioonid.
  • Bankettide ja konverentside teenindamine ning muud ürituste liigid.
  • Hotellide külaliste teenindamine.
  • Teenindamine eramajades.
  • Lisateemad eesti keeles (vajadusel): suulise kõne oskuse arendamine.
  • Erialase terminoloogia tundmine ja selle kasutamine, viisakusvormid.
  • Suhtlemine erinevates olukordades, sealhulgas stressi- ja
  • erakorralistes olukordades.
  • Toitlustamine ja aeg. Roogade ja jookide peamised grupid.
  • Söögisaal ja nõud roogade serveerimiseks.
  • Käitumine restoranis:menüü tutvustamine, soovitused roogade jajookide valimiseks, tellimuse võtmine, arve esitamine, tagasiside, hüvastijätmine kliendiga. Kliendi ees vabandamine.

Õppemeetodid

aktiivsed loengud, praktiline töö

Õppematerjalid

Õppematerjalid on kõigile osalejatele tasuta.

Hindamine ehk õppe lõpetamise tingimused

Kokkuvõtlik eksam toimub testi kujul. Kokkuvõtliku eksami sooritamisele lubatakse õpilased, kes on saavutanud õppekursuse läbimisel ettenähtud tulemused ja kes on õppetöös osalenud vähemalt 75% ulatuses kursuse mahust.

Kokkuvõtlik eksam loetakse sooritatuks, kui õpilane on õigesti vastanud vähemalt 60 %-le eksami küsimustest ning näidanud oma praktilisi oskusi.

Väljastatavad dokumendid

kui õpilane on saavutanud ettenähtud tulemused vastavalt õppekavale ja kui tema teadmisi hinnati õppetöö ajal (kokkuvõtlik töö), siis õppetöö lõppemisel väljastatakse talle tunnistus.

Osaliste tulemuste saavutamise korral väljastatakse õpilasele tõend.

Osavõetud õppetundide kohta väljastatakse ka tõend, kui õpilane katkestas õppetöö mingil põhjusel, kuid on osalenud auditoorses õppes vähemalt 50% ulatuses.

 Lisateenused

“Pargi & reisi“parkla Torupilli Selveri juures. Tingimustega võib tutvuda siin

 Hind

1980+KM



Lektorid

Janek Villermann

Janek Villermann


CV  








Jooksvale kuupäevale registreerida saab ühte järgmistest meetoditest:
- täita lehekülje allosas asuvat registreerimisvormi
- telefoni teel: (+372) 5073642
- e-posti teel: bigkoolitus@gmail.com

Järgmiste koolituste kuupäevadele registreerimiseks palun pöörduge telefoni või e-posti teel.

NB! Bi-Info Koolitus MTÜ on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner. Lisainfot saab Töötukassa leheküljelt.






Registreerimisvorm

Palume registreerida osavotuks inimest.                
Toiming nimetus: Kelner - baaskoolitus
* Kursi kuupäev:
* Ees- ja perekonnanimi (kontaktisik):
Firma nimetus:
Linn ja postiindeks
* Aadress:
* Telefon
Mobiiltelefon
E-Mail
Soovin saada reklaami e-postile
Küsimused lektorile on alati teretulnud
Osaleja 1
Osaleja 2
Osaleja 3
Osaleja 4
Osaleja 5
Isikukoodi näitamine on kohustatud tunnistuse vormistamiseks. Ilma isikukoodita meie ei saa tagada tunnistuse õigeaegset väljastamist.
Kui teil on promokood, siis kirjutage seda lahtrisse
Sümbol * tähistab lahtrit, mis tuleb tingimata täita.
counter