Esimene lehekülg Bi-Info Koolitus MTU  Seminarid  Kutseväljaõpe  Sadamatele, ladudele, tootmisettevõtetele  

Abikokk (baaskoolitus)

Õppekava nimi

Abikoka baaskoolitus

Õppekavarühm

Majutamine ja toitlustamine

 

Õppekava koostamise alus

• Abikokk, tase 3 kutsestandard

Eesmärk

Õppija omandab põhiteadmised ja oskused abikokana töötamiseks erinevates toitlustusvaldkondades

Õpiväljundid

  • organiseerib oma tööd ja planeerib aega; töötab koka juhendamisel meeskonnas
  • järgib hügieeni-, töö-ja tuleohutuse nõudeid
  • oskab toiduaineid eeltöödelda
  • abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel
  • oskab lihtsaid toite ja külmi jooke valmistada vastavalt tehnoloogilisele kaardile ja/või koka juhendamisel;
  • järgib klientidega suhtlemisel hea klienditeeninduse põhimõtteid
  • teeb puhastus-ja koristustöid

Sihtgrupp

Inimesed, kes soovivad hakata tegutsema abikokana või täiendada oma teadmisi ja oskusi.

Õppe alustamise

tingimused

-Põhiharidus

- Tervislik seisund, mis võimaldab õppida ja töötada toiduasutustes.

- Nakkushaiguste puudumist kinnitava arstitõendi olemasolu toiduettevõtete töötajatel.

Tõendi saamiseks tuleb pöörduda perearsti poole.

 

- Praktilise koolituse läbimisel on vajalik järgida nõudeid riietuskoodile, välimusele jms. Eelkõige peab riietus olema puhas, jalanõude tallad stabiilsed ja libisemiskindlad ning toitlustusasutuse nõudmisel võib nõuda reeglitega kehtestatud sanitaarriietust (rüü või köögi jope, põll, müts jne).

 

Reeglite mittejärgimisel võib õpilast köögis praktilisel koolitusel mitte lubada.

 

 

 

 

 

Õppe kogumaht

(akadeemilistes tundides)

180 akadeemilist tundi, millest 30 tundi teooria ja 120 praktikat, 30 tundi - iseseisvat tööd.

Teoreetilised tunnid hõlmavad järgmist:

- 5 ak. tundi, sissejuhatav klassitund.

- 17 tundi tehnoloogiate õppimist ja retseptide analüüsimist treeneriga (viiakse läbi iga päev koolitusgraafiku päevadel).

- 3 ak. tunnike kavakohaselt õpitavate teemadega seotud ohutusmeetmetega tutvumist (viiakse läbi iga päev õppekava päevadel).

- 5 ak. tundi lõputund, atesteerimine ja kokkuvõtete tegemine.

Iseseisev töö hõlmab:

- 5 ak. tundide kaupa toiduhügieeni käsitlevaid materjale.

- 25 ak. tunnid kodutööd lektori juhiste järgi.

 

 

Õppekeskond ja õppevahendid

Bi-Info Koolituskeskuse koolitusklassid asuvad 2.korrusel, Vilmsi 47, Tallinn. Praktiliste tundide läbiviimine toimub vastavas ettevõtluskeskkonnas.
Kõik kasutatavad koolitusklassid vastavad tervisekaitse nõuetele, on sobivalt valgustatud ning erineva suurusega.

Klassiruumid on varustatud kaasaegsete õppevahenditega (dataprojektor, arvuti, tahvel jne). Ruumides paiknevaid laudu ja toole on võimalik ümber paigutada vastavalt valitud õppemetoodikale ja vajadustele. Interneti-ühendus on koolitusruumides ja osalejatele tasuta. Bi-Info koolituskeskuses on abiruumid - puhkeruum, riietusruum, wc, ruum trükitehnikaga, kuumade ja külmade jookide valmistamise masin, samuti toidu tellimise võimalus.

 

Koolituste sujuvamaks korraldamiseks ning õppijate  ja koolitajate abistamiseks on igapäevaselt tööl  koolitustöötajad, kelle poole saavad õppijad tööaegadel pöörduda oma  küsimuste ja probleemidega.

 

NB!Sulgumise ajal ja muude vääramatu jõu asjaolude tõttu  koolitused toimuvad ka veebikeskkonnas reaalajas.

Lisaks saab kokkuleppel Koolituskeskusega tunde osaliselt läbi viia kaugjuhtimisega (ZOOM).

 

 

 Õppesisu

Planeerimistööd, töökoha ettevalmistamine, töö köögitehnikaga. - 23 akadeemilist tundi:

 

  • Toiduhügieen - 5 ak. tunnid kaasatud õppematerjalide iseõppimist).

  • Köögis töötamise omadused - 2 ac. tundi

  • Oma töö planeerimise omadused, võttes arvesse köögis kasutatavaid seadmeid - 2 ac. tundi.

  • Töökoha ettevalmistamine ja korrashoid - 4 ak. tundi.

  • Ohutusabinõud köögis töötamisel (üldreeglid ja iga koolituskava teema kohta eraldi) - 5 ak. tundi.

  • Köögitehnikaga töötamise alused - 5 ak. tundi

 

Toote töötlemine - 10 akadeemilist tundi:

  • Toodete vastuvõtmise ja ladustamise omadused.

  • Mahutite ja pakendite töötlemine.

  • Meetodid toodete valmistamiseks ja puhastamiseks.

  • Toidu valmistamise omadused sõltuvalt edasistest

  • töötlemismeetoditest (keetmine, praadimine, vokk, küpsetamine, küpsetamine jne)

 

Toidu viilutamine - 10 akadeemilist tundi:

 

  • Lõikamis toodete üldreeglid ja omadused.

  • Erinevat tüüpi toodete viilutamine. 


Kokkamine - 116 akadeemilist tundi:

  • Restorani roogade valmistamise ja serveerimise omadused. - 3 akadeemilist tundi

  • Külmade roogade valmistamine. - 8 akadeemilist tundi

  • Suupistete valmistamine - 8 akadeemilist tundi

  • Hommiku roogade valmistamine - 12 akadeemilist tundi

  • Suppide keetmine - 8 akadeemilist tundi

  • Kastmete valmistamine - 8 ak.h

  • Lihtsate pearoogade valmistamine - 16 akadeemilist tundi

  • Lisandite valmistamine köögivilja- ja teraviljatoodetest - 18 akadeemilist tundi

  • Lihtsate küpsetiste valmistamine valmis taignast - 8 akadeemilist tundi

  • Lihtsate magustoitude valmistamine - 8 akadeemilist tundi

  • Külmade jookide valmistamine - 5 ak.h.

  • Valmistamise tunnused ja põhioskused roogade valmistamisel “päevapakkumine” - 16 akadeemilist tundi

Koristus- ja koristustööd - 7 akadeemilist tundi:

  • Korra ja hügieeni säilitamine töökohal.

  • Köögitehnika ja töövahendite puhastamine.

  • Prügi ja jäätmekäitlus

  • Nõude pesemine

  • Ruumide üldpuhastus

Teenindus - 7 akadeemilist tundi:

Abikokk ei ole otseselt seotud kliendi teenindamisega, kuid abistab personali teeninduseks valmistumisel:

  • Aidake kokkadel portsjoneid valmistada ja roogasid valmistada.

  • Abi teenistuseks valmistumisel.

Sertifitseerimine - 5 akadeemilist tundi:

  • Viimane test

  • Treeningu tulemuste arutelu

  • Soovitused õpilaste edasiseks arendamiseks ja tööleasumiseks.

 

Õppemeetodid

Aktiivloeng, arutelud, praktiline õpe, juhtumianalüüs, situatsiooniülesanded,  iseseisvad harjutused, probleemide lahendusülesanded, kirjalikud analüüsid.

Õppematerjalid

Koolituse maksumus sisaldab õppematerjale:

- Toiduhügieeni käsitlevad materjalid

- Arendatava retsepti tehnilised kaardid

- Videomaterjalid

- Soovitused asjakohase kirjanduse jaoks.
Materjalid edastatakse koolituse edenedes elektrooniliselt.


Õpilasele antakse õigus iseseisvalt teha video-, audio- ja fotomaterjale.

 
 
Koolitusel kasutatud kirjanduse loetelu

- Garneerimise saladusi, Cara Hobday.

- Unistajate kokaraamat, [40 retsepti eelroogadest magustoiduni Teko kokkadelt].
- Tänapäevane eesti köök, Heidi Vihma, Külli Värnik.

- Toidud, joogid ja serveerimine. Gianfranco Nobis.

Hindamine ehk õppe lõpetamise tingimused

Praktilist koolitust hindab iga päev koolitaja. Hindeid antakse sooritatud praktiliste tööde eest koolitus päevikus. Hindamissüsteem: suurepärane (5), hea (4), rahuldav (3), mitterahuldav (2). Mitterahuldava hinde korral on õpilane kohustatud seda kokkuleppel koolitajaga parandama.

Lõputunnistusele lubatakse üliõpilased, kes on osalenud vähemalt 75% kursusest, on saavutanud kavandatud õpiväljundid ja kellel ei ole õppepäevikus mitterahuldavaid hindeid.
Teema “Töötervishoid” iseseisva töö atesteerimine toimub elektroonilise testi vormis

Lõpukontroll loetakse sooritatuks, kui õpilane vastab õigesti vähemalt 60% testi küsimustest.

Väljastatavad dokumendid

Kui õppija on saavutanud õppekava õpiväljundid ning neid on koolituse käigus hinnatud (lõpueksam), väljastatakse õppijatele koolituse lõppedes tunnistus.

Kui õpiväljundid on saavutatud osaliselt väljastatakse osalejatele tõend.

Samuti väljastatakse tõend läbitud tundide kohta, kui osaleja   katkestas mingil põhjusel koolituse, kuid oli osalenud vähemalt   50% auditoorsest õppest.

 Lisateenused

“Pargi & reisi“parkla Torupilli Selveri juures. Tingimustega võib tutvuda siin

 Hind

 1980€ + KM

 


Lektorid

Albert Kortsagin

Albert Kortsagin
Kokk


CV  








Jooksvale kuupäevale registreerida saab ühte järgmistest meetoditest:
- täita lehekülje allosas asuvat registreerimisvormi
- telefoni teel: (+372) 5073642
- e-posti teel: bigkoolitus@gmail.com

Järgmiste koolituste kuupäevadele registreerimiseks palun pöörduge telefoni või e-posti teel.

NB! Bi-Info Koolitus MTÜ on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner. Lisainfot saab Töötukassa leheküljelt.






Registreerimisvorm

Palume registreerida osavotuks inimest.                
Toiming nimetus: Abikokk - baaskoolitus
* Kursi kuupäev:
* Ees- ja perekonnanimi (kontaktisik):
Firma nimetus:
Linn ja postiindeks
* Aadress:
* Telefon
Mobiiltelefon
E-Mail
Soovin saada reklaami e-postile
Küsimused lektorile on alati teretulnud
Osaleja 1
Osaleja 2
Osaleja 3
Osaleja 4
Osaleja 5
Isikukoodi näitamine on kohustatud tunnistuse vormistamiseks. Ilma isikukoodita meie ei saa tagada tunnistuse õigeaegset väljastamist.
Kui teil on promokood, siis kirjutage seda lahtrisse
Sümbol * tähistab lahtrit, mis tuleb tingimata täita.
counter